MENU

Betrokken ondernemers Breda

Grote schoonmaak in singels Breda op de “Directeuren Maken Vuile Handen Dag” van 15 maart 2019.

Creetion is partner van de stichting Betrokken Ondernemers Samen voor Breda. Deze stichting verbindt bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeente in concrete projecten met maatschappelijke betekenis.

Diep in het hart wil iedereen iets betekenen voor een ander. Goed doen, voelt goed. Dat geldt op persoonlijk vlak, maar zeker ook zakelijk. Maatschappelijk betrokken ondernemen heeft impact op meerdere fronten. Het brengt collega’s niet alleen dichter bij elkaar, maar ook bij het doel dat wordt gesteund. Uiteindelijk gaat het om de stralende lach van mensen die helpen en van de mensen die worden geholpen.

Betrokken Ondernemers Breda wil die lach op zoveel mogelijk gezichten zien, door zinvolle ontmoetingen te organiseren tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen. Geen vage beloftes maar notarieel vastgelegde afspraken om concrete doelen te behalen. Dat doet goed voor ondernemers, voor medewerkers, vrijwilligers en uiteraard de Bredase maatschappij.

Op 15 maart 2019 ben ik als directeur van Creetion vroeg op pad gegaan om met andere betrokken ondernemers op bootjes en pontons en gewapend met haken en touwen de singels van Breda schoner te maken. Het was een koude regenachtige dag, maar er werd zeer veel ouwe rommel naar boven gehaald. Van fietsen tot winkelswagentjes en van velgen met banden er nog aan tot prikkeldraad.

Halverwege werden de teams gewisseld en mocht ik helpen om ook de oevers van de singel schoon te maken. Het is onvoorstelbaar hoeveel vuilniszakken met plastic en andere rommel  je van de oevers tussen het gras en de stuiken vandaag haalt.

Aan het eind van de dag waren we doorweekt, maar voldaan door het nuttige harde werken en smaakte het bier extra lekker. Mooi om te zien dat zoveel collega ondernemers hun handen ook vuil maken om Breda nog mooier te maken. Op naar de volgende activiteit van de stichting Betrokken ondernemers Breda. 

Meer informatie en foto’s zijn te vinden www.betrokkenondernemersbreda.nl.